perjantai 29. marraskuuta 2013

2 min. kuivuva kynsilakka

Nyt on pakko avautua niinkin pinnallisesta aiheesta kuin kynsien lakkaus. Olen tässä puolen vuoden aikana kehitellyt itselleni pakkomielteen kynsien lakkaamisesta. Pahimmillani poistan lakan ainoastaan laittaakseni uudet tilalle. Minulla on nimittäin auttamattoman rumat kynnet. Pakko piilottaa lakalla. Tarkoitukseni ei kuitenkaa ole angstata teille kynsistäni, vaikka niistä saisi aikaan useamman sivun mittaisen valitusvirren. Kerron lakkaamisen ikuisista ongelmista kautta aikojen.


  1. Aloitetaan ihan alusta eli minun tapauksessa kynsilakan poistosta. Kaikella tapaa inhottava operaatio, etenkin jos edellisessä lakassa on glitteriä. Kynsilakkaa poistaessaan oikein tuntee kuinka glitter repii pienen pieniä palasia kynsistä! EIKÄ VITTU EDES IRTOA, ei ainakaan pelkällä kynsilakanpoistoaineella, pakko tuvautua muihin kynsiin ja repiä glitter-hiutaleet irti. Entäs, kun poistettava lakka leviää pitkin sormia niin, että kynsien ympärillä oleva iho on lakan väristä? Kynnet ovat kyllä puhtaat, mutta nyt sormet vaativat putsausta. Minun ei luultavasti edes tarvitse kertoa miltä kynsilakanpoistoaine haisee ja miltä tuntuu, kun on poistamassa kynsilakkaa ja tajuaa, että joku on syönyt kaikki vanulaput.
  2. Väärällä kädellä lakkaaminen. Minun tapauksessani vasemmalla... _Aina_ yhtä vaikeaa. Kyllähä siinä harjaantuu, mutta siihen vaaditaan kärsivällisyyttä suhteettoman paljon. 
  3. Karmein kohta kynsien lakkaamisessa on se, kun kaikki kynnet ovat niin täydelliset kuin voi olla, sitten tyhmänä ihmisenä menet ja 'viimeistelet' jostain kohtaa ja koko kynsi sotkeentuu ja siinä samalla hermostuspäissäsi ja itku silmässä sotket muutin kynnet. Ei auta kuin aloittaa alusta.
  4. Kun lakka on viimein valmis, alkaa useamman tunnin odottelu. Kahdessa minuutissa kuivuva kynsilakka on Jumalan vale. Etkä ikinä kuitenkaan odota tarpeeksi kauan ja niin on taas täydellinen lakkaus mennyt kankkulan kaivoon. 
Nyt mietitte, että miksi tuo edes lakkaa kynsiä, jos se on hänen mielestään niin kamalaa. Jollain sairaalla tavalla kuitenki nautin kynsien lakkaamisesta ja kun kynnet on nätisti olo on uskomattoman naisellinen. En väitä, että kukaan muu sitä huomaisi, mutta silti itsetunto nousee.

Airut

2 kommenttia:

  1. Glitter-lakan saa kynsiä tappamatta näin
    http://sonnela.blogspot.fi/2012/12/helppo-tapaa-poistaa-glitterlakka.html?m=1 ole hyvä

    VastaaPoista