sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tekopyhää sananhelinää

En mitenkään pääse eroon asennevammasta Nenäpäivää ja muita vastaavia kohtaan. En saa mitään sille mielekuvalle, että tekopyhät julkisuuden nilkit hankkivat positiivista julkisuutta itselleen puhumalla pari kertaan vuodessa pehmeitä suorassa lähetyksessä.

En todellakaan väitä, että asia, jonka puolesta he puhuvat on väärä. Minun on vain kovin vaikea luottaa näihin järjestöihin. Tietääkö kukaan todella, minne nämä valtava summat rahaa todellisuudessa päätyvät? Onko rahan syytämisellä kehitysmaihin saatu aikaan jotain merkittävää?

Saatan saada paljon vihamiehiä, mutta minusta nämä rahankeruu systeemit ovat vain hyvinvointiyhteiskunnan tekopyhä ja surkeasti toteutettu tapa parantaa omaatuntoaan.

Joojoo, rakennetaan kouluja ja sairaaloita, kerrotaan anteeksiantavasta Jumalasta, johon me uskomme täällä. Onhan se tärkeää työtä, mutta suurelta osin rahan haaskausta. Mitään todellisia tuloksia ei saada, sillä että lennämme sädekehä päämme päällä rakentamaan kaivot ynnä muut valmiiksi. Kun kehitysapu lähtee maasta, ei paikallisilla ole mitään havaintoa kaivon kunnossapidosta ja hygieniasta!

Olen puhunut.
Airut

4 kommenttia:

 1. Ha, luulin olevani ainoo joka on tätä mieltä.
  Hyvinvointiyhteiskunnan pahoinvointikansa haluaa parantaa omaatuntoaan, ja mikäs sen parempi tapa tähän kun kattoo telkkarista mediaseksikkäitä julkkiksia puhumassa korulauseiks muodostettua skeidaa.
  Kyllähän tää konsepti sinänsä toimii: Tavallisen tallaajan omatunto paranee, julkkikset saa positiivista huomioo, nenäpäivä-krääsää myyvät kaupat saa tuottoa ja ehkä pari pientä lasta Afrikassa koulukirjan. Jee.

  Onnellisia olemme me, jotka emme omista omaatuntoa. Säästyy paljon rahaa ja aikaa.

  VastaaPoista
 2. Ja surullista on se, että voidaan varmasti olettaa että isommat summat menee järjestöjen ylläpitäjille, ei kehitysmaille. Sehän on tutkittu juttu että olikohan seitsemän rikkaimman ihmisen tuloilla voitaisiin poistaa köyhyys maailmasta. Mites vitussa sitten vaikka joka ikinen julkkis tekee hyväntekeväisyyttä jne niin köyhyyttä on yhä? Jotain taitaa jäädä kertomatta aina... :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jossain menee pikkusen vikaan!

   Poista