keskiviikko 6. marraskuuta 2013

merkonomin selviytymisopas

Niille, jotka eivät sitä vielä tiedä, tiedoksi, että minä opiskelen Seinäjoen kauppaopistossa talous- ja toimistopalveluita. Talouspalvelut, kuten kirjanpito ja palkanlaskenta vaativat todellista tarkkuuttaa, keskittymistä ja ammattitaitoa. Tässä siis tuleville taloushallinnon merkonomeille selviytymislista:

 1. Taloushallinnossa käytämme paljon ATK-ohjelmia ja vietämme runsaasti aikaa ATK-luokassa, suosittelen siis hyvissä ajoin aloittamaan jonkin Facebook-pelin. Yleensä kaikki alkaa Candy Crush Sagasta ja siirtyy sitä kautta muihin peleihin. Ilman näitä pelejä saatat toki pärjätä tunneilla paremmin, mutta raskas työ, raskaat huvit ja sillai..
 2. Kuulokkeet ovat myös erittäin kätevät, sikäli, kun sinua ei juuri nyt huvita laskuttaa. Yhtä hyvin voit katsoa muutaman jakson Serranon perhettä. (Serranon perhe on saavuttanut ainakin minun ryhmässäni suuren suosion)
 3. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää tarvittava ohjelma kaiken aikaa auki ja olla muutenkin valppaana, sillä opettajat saattavat tehdä yllätys kierroksia pitkin luokkaa. Näin opettaja luulee, että teet jotain.
 4. Kannataa tälläytyä istumaan sen oppilaan viereen, joka tekee tehtäviä oikeasti eikä ainoastaan näennäisesti. Näiltä kanssaopiskelijoilta on nimittäin helppo "tarkistaa" tehtävät.
 5. Ihan vain vinkkinä. Teit koneella mitä hyvänsä, ei kannata naurahdella tai näyttää muutenkaan kovin kiinnostuneelta, sillä se herättää opettajien epäilyt.
 6. Kaiken aikaa tulee olla muutenkin valppaana, opettajat ovat siinä suhteessa ovelia, että, kun näytät olevan tarpeeksi pihalla, he kysyvät juuri sinulta. 
Antoisia opiskelu hetkiä.

Airut

3 kommenttia:

 1. Voi Emilia, sulta vaan irtoaa tota settiä! :D

  VastaaPoista
 2. Nuo neuvot!! :DD Pitäisköhän mun alkaa pitämään blogia ihan vaan sen takia, miten saisin ne neljä tuntia tietokoneita päivässä kulumaan järkevästi..x)

  VastaaPoista