keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Home Sweet Home

Koulun alettua muutin uuteen asuntoon Seinäjoella, sillä 60 neliön kaksio olisi ollut liian suuri ja hintava minulle, sen jälkeen, kun lusikat menivät jakoon. Uusi asuntoni vaikutti ja vaikuttaa edelleen täydelliseltä opiskelija-asunnolta. Sijainti on loistava, asunto on juuri sopivan hintainen ja kokoinen, nättikin tämä on.
Nyt muutaman kuukauden täällä asuttuani, olen kuitenkin huomannut pienen pieniä vikoja tässä unelma-kodissa. 

Ensinnäkin, olen melko lyhyt, en siis mitenkään erikoisen lyhyt, mutta kuitenkin tarpeeksi lyhyt siihen, että en todellakaan ylety astiakaapeissa ylimmälle hyllylle ja hätinä edes toisiksiylimmälle. Millaisille ihmisille nämä asunnot suunnitellaan? Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että suurin osa suomalaisista on samanlaisia persjalkoja kuin minäkin!

Seuraavaksi siirrymme kodin sydämmestä kylpyhuoneeseen, sikäli kun sitä metri kertaa metri kopperoa sellaiseksi voi kutsua. Ei minkäänlaista säilytystilaa missään! Tuosta järkytyksestä selvisin, mutta wc-paperirulla telineen on varmasti asentanut joku mies. Joka aamuinen aamujumppa suoritetaan, kun yritetään saada wc-paperia tiputtamatta koko rullaa. Jokainen vieras on ensimmäisenä maininnut tuosta epäkohdasta. Vielä joku päivä minä otan poran ja ruuvimeisselin kauniiseen käteen ja siirrän sen telineen ergonomisesti sopivampaan paikkaan.

Tänään verhoja laittaessa selvisi myös, että keittiön verhotankoa ei saa otettua alas. KUKA HELVETIN INSINÖÖRI SEN ON ASENTANUT? Kuinka ihmeessä sen asentanut henkilö kuvittelee, että tällainen pienempi ihminen saa ikinä laitettua verhot, kun ensinnäkin verhotankoon ylettyäkseen pitäsi omistaa tikkaat!  (Turvauduin siis verhoja laittaessani ystävän apuun, sillä en ylettynyt verhotankoon edes tuolilta, otti luonnolle)

Siivoiskomero, se kaikkein inhottavin kolkka asunnossa kuin asunnossa. Ainakin otaksun, että se on siivouskomero, vaikkei sinne mahdukkaan suhteellisen oleelliset siivousvälineet, kuten imuri, moppi ja ämpäri. Imuri täytyy siis tunkea vaatekomeroon kun taas moppi ja ämpäri somistavat kylppäriä.

Olen tullut tässä asunnossa asuessani siihe tulokseen, että tämän asunnon on mitä luultavammin suunnitellut pitkä mies-insinööri. Kukaan muu ei yksinkertaisesti ole voinut saada tuollaisia neron leimauksia.

Airut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti