perjantai 6. joulukuuta 2013

Oi maamme ja sillai!

Minulle annettiin ikäänkuin tehtäväksi kirjoittaa itsenäisyyspäivä postaus, tai oikeammin minulle ilmoitettiin, että minulta odotetaan jotain erittäin nationalistista tekstiä. Mieleni tekisi kuitenkin kirjoittaa jotain epäsovinnaista. Mutta mistä kirjoittaisin? Suomen fasistisista piirteistä toisen maailman sodan aikaan? Linnan juhlien nimen ja koko profiilin muuttamisesta? Aleksi Valavuoren liian pienestä paidasta Itsenäisyyspäivän jatkoilla? Tuntemattoman sotilaan liian myöhäisestä alkamisajasta? Voisin pinnistää jokaisesta edellä mainitusta aiheesta pitkän ja syvällisen pohdinnan. Btw oliko Pirjo Heikkilän känninen sönkkääminen käsikirjoitettu juttu, vai oikeesti nolo tilanne? JA MISSÄ ENBUSKE ON?

Asiaan. Isoilla ja menestyneillä tyypeillä on vissiin ihan oikeasti bileet Tampereella, mutta miten itsenäisyyspävä näkyy meidän tavallisten pulliaisten elämässä? Itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja Tuntematonta sotilasta katsellen, mutta nyt hienoista iltapukujuhlista onkin tullut coctail bileet, joiden jatkojen juontaja käyttäytyvät hieman epäsovinnaisesti ja Tuntematon sotilas näytetään vasta yöllä. 

Valitettavasti koko tekstissä ei ole minkäänlaista punaista lankaa, mutta Hyvää Itsenäisyyspäivää! Ehkä ensivuonna minutkin kutsutaan isojen poikien itsenäisyypäivän bileisiin. 

Airut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti