tiistai 17. joulukuuta 2013

Jotain täysin erilaista minulta.


Ja tässä, hyvät naiset ja herrat on ensimmäinen puuvärityöni viime keväältä. Ehkäpä kerron siitä jotain. Ensinnäkin piirrustus on sinänsä jo aika vanha, mutta minun mielestäni ehdottomasti onnistunein teos itseltäni. Kun minulta kysytään, että mitä minä tällä kuvallla yritän kertoa, en todellakaan osaa vastata.. Toisaalta muistan piirtäessäni ajatelleeni, että tämä työ tulee olemaan kannanotto homofobiaa vastaan. Näin jälkikäteen en osaa sanoa, millälailla kuvittelin tämän kuvan symbolisoivan tuota aihetta. Mutta sanottakoon näin, että tämän teoksen merkityksen löytäminen on täysin katsojan tulkinnasta kiinni. 

Piirrustuksessa olen siis käyttänyt aluksi lyijykynää hahmotteluun ja lopulta tein radikaalin ratkaisun, joka muutti piirrustustyyliäni merkittävästi eli tartuin puuväriin. Olin aina kuvitellut, että puuväreillä värittäminen olisi kovinkin vaikeaa. Tämä työ muutti käsitykseni täysin ja melko nopeasti opin leikkimään väreillä. Viimeistellesäni työtä tulin siihe tulokseen, että pelkästään puuvärejä ja lyijykynää käyttäen työstä tulee liian laimea, joten tein jälleen radikaalin teon ja tartuin ohutpäiseen mustaan huopakynään. Huopakynää käyttäessä käsistä tuli hieman sarjakuvamaiset. Taustan kuvioinnista osaan sanoa ainoastaan sen, että halusin työhöni mahdollisimman paljon väriä. En tuolloin todellakaan omistanut mitään kalliita puuvärejä, eli käytin ihan perinteistä muutaman euron puuvärisettiä. Ainut huono puoli setissä oli se, että lainasin sen pikkuveljeltäni, joka oli heitellyt kyniä suhteellisen ahkerasti ja tästä syystä osa kynistä lyheni merkittävästi ja esimerkiksi punainen kynä oli tämän työn jälkeen käyttökelvottoman lyhyt.

Piirtäessäni kuuntelin erityisen paljon Kauko Röyhkän - Helvettiin. Niin intensiivisen kuuntelun olisi kuvitellut vaikuttavan teoksen tunnelmaan näin ei kuitenkaan käynyt, ainakaan minun mielestäni.

Olkaa hyvät ja laittakaa rakentavaa palautetta. (ei hätää näitä ei ala tippumaan tänne tämän enempää)

Airut


2 kommenttia: