perjantai 24. helmikuuta 2012

tällaista tänään

Tänään ajattelin "valittaa" aiheesta joka tunnetaan käsitteenä nimeltä uskonto. Omituinen aihe minun ikäiseltä, mutta aina ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Monelta kysytään usein "ooksä uskos" ja useimmat miettivät hetken mitä siihen kehtaa vastata, tottakai myös minä. Mutta tunnen myös ihmisiä jotka vastaavat samantien olevansa uskossa ja tällaiset ihmiset ovat juuri niitä joista kirjoittelen tänään.
         Useimmat ihmiset, jotka kuuluttavat uskoaan ovat yleensä äärimmäisen kapeakatseisia ja kaikista ihmisista rasistisimpia. Elämä Pyörii yleensä kirkon ja seurakunnan tapahtumien ympärillä, ainoa sallittava musiikki on hengellinen musiikki, meikkaaminen ja hiusten värjääminen on synti, koska sillä yritetään peittää Luojan luoma täydellinen olemus, alkoholi ja homous on tietenkin suurimpia syntejä joita ihminen voi tehdä näiden ihmisten mielestä. Onkohan heille koskaan tullut mieleen, että miten syntistä on syrjiä seksuaalista vähemmistöä? Eikö jo Raamatussakin sanota ettei ihminen ole mikään toista tuomitsemaan ja kaikki ovat saman vertaisia Jumalan edessä. Entä meikkaaminen ja hiusten värjääminen? Useimmiten siten yritetään vain korostaa tätä Luojan luomaa kauneutta. Alkoholille ei minlta löydy mitään puolustusta, toisaalta kittasihan Jeesuskin Raamatun kertomuksissa opetuslastensa kanssa viiniä minkä kerkesi ja syntisiähän me ollaan kaikki vaikka kuinka yrittäisimme peitttää sen. Onko Jumala antanut ihmiselle elämän sen takia, ettei hän uskaltaisi elää siinä pelossa että tekee nyt syntiä? Mielestäni se on aivan sama, miten elää elämänsä ihminen tulee kuitenkin pelastumaan vain ja ainoastaan uskosta eikä ylevistä teoista.
            En tuomitse niitä jotka haluavat elää elämänsä niin vaan niitä jotka tuomitsevat muut heidän elämäntapansa tai seksuaalisuuden takia. Tietenkin on monia poikkeuksia ja oikeasti suvaitsevaisia "seurakunta uskovaisia", mutta nämä on muutamia omia kokemuksia ja edelleenkään tarkoitukseni ei ole loukata ketään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti