tiistai 1. huhtikuuta 2014

Niin täydellistä, että pelottaa!

Ystäväpiirini päähänpistot on kautta aikain aiheuttanut hämmennystä aikuiselle väelle, mutten usko, että mikään edellinen on verrattavissa parin viikon takaiseen hämmennykseen, kun järjestelimme oikeasti hienon illallisen. Idea vain tuli mieleen ja samalla sekunnilla, kun se lausuttiin ääneen oli se jo päätetty. Hyvä porukka kasaan ja suunnittelemaan! 

Ensin piti miettiä mahdollinen teema ja mitä syömme. Selväähän on, että kolme ruokalajia on ehdoton, eikä uraansa aloittelevat alkoholistit pärjää ilman viiniä. Aikalailla yhtä pian oli myös selvää, että tytöt laittaa mekot ja pojat kauluspaidat. En tiedä miksi tätä pukukoodia pitäisi kutsua, mutta olimme hienoina. Ruoasta kävimme hieman enemmän vääntöä. Oli vaikea keksiä jotain, mikä miellyttäisi kaikkien makuhermoja..

Ruokalista näytti tältä:

Alkupalat
  • vihersalaatti (jääsalaatti-tomaatti-rucola-öljy-feta-salaatti kuulosti turhan pitkältä)
  • yrttipatonki
  • joku valkkari, jonka nimeä en muista ja tuskin muistaa kukaan muukaan, mutta se oli oikeasti hyvää, vaikken mikään viinin ystävä olekaan
Pääruoka
  • lohkoperunat
  • pihvirullat (ette ikinä uskokkaan, miten hyviä!!)
  • joku punaviini, jonka nimeä en todellakaan muista
Jälkiruoka
  • Alisan loihtimat mokkapalat kypsempään makuun(?) NAM! 
  • Skumppaa (Toni luki pullon kyljestä jotenkin näin: "raikasta ja kuohuvaa viiniä" ja Julia huusi hädissään "EIKÖ MEIDÄN PITÄNY JUODA SKUMPPAA EIKÄ MITÄÄ VIINIÄ!!?" Ihana tyhmä pikku-Julia...)
  • Kahvitkin keitettiin, mutta kofeiini taisi jäädä jo siinä vaiheessa iltaa toissijaiseksi...
Nyt voin ehkä kertoa toteutuksesta. Saattaa olla, että olimme viettäneet perjantaina jonkinlaisia etkoja, joten lauantaina päivällä porukka oli hieman kalpeana liikenteessä. Itse luonnehtisin tuon päivän oloja oveliksi. Joka tapauksessa muutaman tunnin itsemme keräämisen jälkeen lähdimme urheasti kauppaan. 

Kauppatädeillä oli varmasti hauskaa, kun vähintäänkin sekalainen sakki nuorisoa etsii, mitä ihmeellisimpiä ruoka-aineita ja pähkäilee samalla, että mitähän tällaisellakin tekee... Pääruoka meinasi jäädä saamatta, sillä tämän käpykylän yhdessäkään ruokakaupassa ei ollut oikeanlaista lihaa... Jouduimme siis lähteä naapurikunnan puolelle. Kun lihakimppu lopulta löytyi meinasi taju lähteä. Aluksi helpotuksesta ja lopulta järkytyksestä.. KAKSKYT-VITUN-KUUS EUROA! Tämä investointi kuitenkin kannatti.

Kauppareissun jälkeen aloimme laittaa itseämme ja pöytää valmiiksi. Vaikka sinne saapuva porukka oli todella tuttua, tunnelma oli silti kovin jännittynyt kattaessa ja laittautuessa. Sellaista jännitystä, mistä yleensä tietää, että illasta on tulossa hyvä. Tässä vaiheessa on ehkä hyvä kertoa, että kaikki eivät siis vielä olleet paikalla, vaan minä, Toni (jonka kotia saimme lainata tähän illalliseen), Eetu M. ja Tomi hoidimme pöydän kattamisen ja alkusekoilun. (minä stressasin ja pojat totteli parhaansa mukaan)

Lopulta muukin väki eli Alisa, Julia ja Eetu H. pääsitvät paikalle ja niin saimme aloitettua kokkaamisen. Kello oli tässä vaiheessa muistaakseni lähempänä kymmentä ja hieman oli nälkä. No kokkaaminen onnistui, mutta koska kyse on meistä, jonkin edes pitää muistuttaa, ettei kaikki voi olla täydellistä, sillä lihan kypsymisen loppumetreillä katkesi sähköt. Tämä ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa, vaan oikeastaan nosti sitä, kun loppu illallinen järjestettiin pöytään kynttilänvalossa ja niin se myös syötiin, vaikka puolessavälissä sähköt palasivatkin.

Illallisen aikana tunnelma oli jotain aivan uskomatonta! Hyvä, etten itkenyt, koska kaikki oli liian täydellistä! Meistä olikin johonkin järkevään ja kypsään.




Vissiin kokkaus vielä kesken.
Eetu H. tossujen alla ja Tomin bailulasit.
                                          

Neidit fiininä, kerranki.

Eetut ja tytöt

Melkeen kypsän näköistä porukkaa!

Fiiniä porukkaa ja vitusti sydämiä!!

Illan isäntää emme valitettavasti näe kuvista, sillä hän seisoo kameran takana.


Aamulla harhakuva meidän henkisestä kypsyydestä vedettiin vessasta alas... Viini se on ovelaa juomaa...

Airut + ystävät

3 kommenttia: